Shelter

Már idén visszatérhetünk Balduran városába

2020. február 27. 11:31 - Mooseman

Nem csupán a Cyberpunk vagy az új Doom lesz az idei év igazi nagy durranása, ugyanis idén már játszható lesz a legendás RPG széria, a Baldur’s Gate következő része. A játék jó ideje fejlesztés alatt áll, a munkálatok a Divinity: Original Sin 2 megjelenése előtt már elkezdődtek. Nem kell most már sokat várnunk, mivel a Hasbro anyavállalata, a Wizard of the Coast’s lerántotta a leplet a játék korai hozzáférésének a dátumáról. A harmadik rész az év vége felé, early acces formájában lesz elérhető Steam-en.

A Larian Studios azt nyilatkozta, hogy az első gameplay videót a játékról február 27-én a PAX East játék-kulturális fesztiválon mutatják be, angol idő szerint este 20:30-kor.

A Hasbro jelenleg hét D&D játék fejlesztésén munkálkodik, ezek közül még idén a piacra szeretné dobni a Baldur’s Gate 3 és a Dark Alliance-t. A többi D&D játékot pedig folyamatosan, évente adják ki 2025-ig bezáróan.

A Larian stúdió alapítója és kreatív igazgatója, Swen Vincke még tavaly nyáron nyilatkozta azt az Eurogamer-nek, hogy a játék jó emberek kezében van, akik ízig-vérig oda vannak a Dungeons & Dragons szériáért. Elmondta még, hogy rengeteg olyan munkatársuk van, akiket nagyon beszívott ez a világ és akiknek a Baldur’s Gate volt az életük első RPG-je. Tehát mindent megfognak tenni, hogy eddigi munkásságuk legjobb játékát rakják le nekünk az asztalra. Nagyon komolyan veszik a munkát, hiába nem az eredeti fejlesztő csapat dolgozik már a játékon, meglepően fogjuk majd konstatálni, hogy ő szerintük mitől lesz jó egy RPG a mostani időkben.

Az alábbi linkre kattintva betekintést nyerhettek a színfalak mögé és megtudhatjuk, hogy miként dolgozik a Larian a játék fejlesztésén:

 

 

 

Ti mit szóltok hozzá? Mennyire várjátok a Forgotten Realms egy újabb fejezetét?

 

Forrás: Eurogamer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shelterfromthestorm.blog.hu/api/trackback/id/tr9415493962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása